Musaca De Vinete Cu Pui
Sursa Musaca de vinete cu pui
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O noua mancarica Dukan style. La drept vorbind, prefer musacaua cu carne de porc, cu pui parca e ceva mai fada insa bine condimentata si potrivita, e delicioasa chiar si dietetica fiind. Eu am mai alternat, uneori am gatit-o cu sos de rosii, alteori am pus iaurt, nu pot rezista sa nu pun cascaval ras…Of, of, mai, mai! Avem nevoie de:
o vanata500 gr.carne de puio ceapaoptional: ardei, morcovi sau ce legume va mai placcascaval rassare pipercimbrusuc de rosii
Pregatim carnea de pui: o tocam si o amestecam cu ceapa maruntita, eu am adaugat si niste ardei maruntit, niscaiva cimbru, am potrivit la gust cu sare, piper. Am taiat vinata in feliute groase de jumatate de centimetru.
In craticioara in care vrem sa gatim, punem putin suc de rosii pe fund, dupa care asezam primul strat de vinete pe care presaram sare si piper.
In craticioara in care vrem sa gatim, punem putin suc de rosii pe fund, dupa care asezam primul strat de vinete pe care presaram sare si piper.
Peste acest prim strat de vinete punem carnea, adaugam al doilea strat de vinete, saram, piperam, adaugam inca un strat de carne si ultimul stat de vinete.
Turnam restul de suc de rosii si o jumatate de pahar de apa. Eu am mai pus si niste feliute de rosii, subtiri – subtiri.
Tinem la cuptor cam o ora la 250 grade. Eu am preferat sa presar cascavalul in farfurie, peste mancarea aburinda.
Mancare de vara…..