Musaca De Varza
Sursa Musaca de varza
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
-un kg de carne tocată amestec
-1/2 de cârnat chorizo, sau alt cârnat picant
-o ceapă mare tocată
-un ardei roșu gras tăiat cubulețe
-2 conserve de roșii decojite tăiate cubulețe
-100 ml vin alb
-2 foi de dafin
-o linguriță de cimbru uscat
-o linguriță de boia de ardei dulce
-sare, piper după gust
-1,2 kg varză albă proaspătă
-un kg de varză roșie
-o linguriță de chimen măcinat
-sare, piper după gust
-ulei
-2 roșii
MOD DE PREPARARE:
1.Într-o cratiță sau tigaie mai mare se pregătește carnea : se călesc ceapa tocată și ardeiul tăiat cubulețe, apoi se adaugă carnea tocată și cârnatul tăiat rondele.După ce carnea s-a rumenit se adaugă boiaua dulce, se amestecă și se prăjește jumătate de minut, după care se adaugă roșiile decojite, foile de dafin, cimbrul , vinul, se fierb 3-4 minute, se asezonează cu sare și piper și se închide focul.
2.Varza albă și varza roșie se taie fideluță.
3. Se călește într-un vas cu ulei, la foc viu varza albă și la sfârșit, după ce apa conținută s-a evaporat se asezonează cu sare, piper și o linguriță de chimen măcinat
4.În alt vas se călește în ulei varza roșie, tot la foc viu, iar la sfârșit se asezonează cu sare, piper și o linguriță de chimen măcinat.
5. Într-o tavă sau vas termorezistent uns cu ulei se așază straturi alternative de varză albă, varză roșie și carne.Terminăm cu un strat de varză albă, pe care așezam cele 2 roșii tăiate rondele.
6.Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 *C, până ce varza se rumenește.
Se servește cu smântână și dacă doriți cu ardei iute.
Iaca și o porție sănătoasă tocmai scoasă din cuptor pentru un român sănătos fără prea mari pretenții de estetică fotografică culinară dar cu o foame pe măsură.
Poftă bună !