contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca De Varza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi place musacaua sub toate formele ei : că-i grecească sau românească, cu vinete, cartofi, cartofi piure, dovlecei sau combinații de legume.De data asta am facut-o cu verze: varză albă si varză rosie. Dacă aveam și alte feluri de varză, făceam câte un strat din fiecare.Dar timpul nu-i incă pierdut. Iarna ține cu musacaua de varză.
 INGREDIENTE:
 -un kg de carne tocată amestec
 -1/2 de cârnat chorizo, sau alt cârnat picant
 -o ceapă mare tocată
 -un ardei roșu gras tăiat cubulețe
 -2 conserve de roșii decojite tăiate cubulețe
 -100 ml vin alb
 -2 foi de dafin
 -o linguriță de cimbru uscat 
 -o linguriță de boia de ardei dulce
 -sare, piper după gust
 -1,2 kg varză albă proaspătă
 -un kg de varză roșie
 -o linguriță de chimen măcinat
 -sare, piper după gust
 -ulei
 -2 roșii


 MOD DE PREPARARE: 
 1.Într-o cratiță sau tigaie mai mare se pregătește carnea : se călesc ceapa tocată și ardeiul tăiat cubulețe, apoi se adaugă carnea tocată și cârnatul tăiat rondele.După ce carnea s-a rumenit se adaugă boiaua dulce, se amestecă și se prăjește jumătate de minut, după care se adaugă roșiile decojite, foile de dafin, cimbrul , vinul, se fierb 3-4 minute, se asezonează cu sare și piper și se închide focul.
 2.Varza albă și varza roșie se taie fideluță.
 3. Se călește într-un vas cu ulei, la foc viu varza albă și la sfârșit, după ce apa conținută s-a evaporat  se asezonează cu sare, piper și o linguriță de chimen măcinat

 4.În alt vas se călește în ulei varza roșie, tot la foc viu, iar la sfârșit se asezonează cu sare, piper și o linguriță de chimen măcinat. 



 5. Într-o tavă sau vas termorezistent uns cu ulei se așază straturi alternative de varză albă, varză roșie și carne.Terminăm cu un strat de varză albă, pe care așezam cele 2 roșii tăiate rondele. 
 6.Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 *C, până ce varza se rumenește.
 Se servește cu smântână și dacă doriți cu ardei iute.

 Iaca și o porție sănătoasă tocmai scoasă din cuptor pentru un român sănătos fără prea mari pretenții de estetică fotografică culinară dar cu o foame pe măsură.

 Poftă bună !