Musaca De Mamliga - Cuban Style

articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
asadar cuba si romania au mai multe in comun decat comunismul: dragostea de mamaliga. se spune ca asta e o reteta traditionala cubaneza. mie-mi suna tare cunoscuta, poate unii dintre voi o stiti. se face asa:
taie mamaliga rece in straturi de 1.5 cm .
caleste in unt 2 cepe taiate rondele. taie o vanata in cubulete mici si arunca-le peste ceapa calita impreuna cu 5-6 catei de usturoi maruntiti bine.
cand vanata s-a calit toarna un pahar de vin rosu, 5-6 rosii dezpielitate, 6 linguri de bulion, 6 carnati dezpielitati si maruntiti si lasa la foc mediu jumatate de ora. daca scade zeama mai pune din cand in cand vin rosu cat sa nu se lipeasca.
cand e gata asezi intr-o oala straturile asa: un strat de mamaliga, jumatate din sosul de mai sus, un strat de urda/ricotta, un strat de mamaliga, restul sosului si ultimul strat de branzet maruntit (parmezan/svaiter/cascaval/mozzarella sau ce ai prin frigider).
e bine sa ai aproape un syrah.