contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca De Legume – Cea Mai Simpla Varianta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

As fi zis cea mai buna, sanatoasa, simpla, dar o sa spuneti ca asa isi lauda fiecare marfa. Ei, pe pariu ca daca o sa o faceti cum va arat eu, o poate face pana si Casi, atat e de simplu, o sa va laudati si voi. Dar nu impartasiti soacrei secretul, lasati-o pe ea sa trudeasca traditional.

Slide1

Hai sa va zic cum am ars-o eu netraditional. O sa imi spuneti probabil ca e de fapt un ghiveci cu carne sau un ratatouille asisderea, posibil sa aveti dreptate, eu tot musaca ii spun. Exceptand vinetele care, dupa ce au stat la scurs cu sare au fost facute pe gratar cu putin ulei, pentru ca voiam sa le congelez, absolut nici un ingredient nu a suferit preparare termica inaintea montarii.

Nici vinetele nu au nevoie, dar eu deja le gadilasem.

E vara, avem nevoie de legume de sezon pentru straturi, plus de nesezon, de aia. Deci cartofi, dovlecel, vinete, taiate rondele (vinetele sarate si scurse, da?), ardei gras taiat fasii, rosii taiate cum vreti voi.

Pentru umplutura amestecam carne tocata (amestec, de preferat) cu sare, piper, morcov ras fin si ceapa tocata marunt.

Montam straturi dupa cum urmeaza: cartof, vanata, carnea (nivelam totul, apasand cu incredere), ardei gras, resturi de cartof si bvanata daca v-au ramas ascundeti sub ultimul strat de dovleci. La final se pun rosiile felii sau cum vreti.

In plus am mai pus o cutie de rosii tocate si apa cat sa traca de doua degete de tot montajul si am dat cu capac la cuptor la foc mic.

Slide1

Ar fi un dezavantaj, trebuie lasata sa zaca mult, la foc mic, pentru a iesi asa zemoasa (allah damn it, is so juicy). Dar avantaj bonus, in afara de faptul ca nu mai stam sa pazim tigaia ca sa prajim, fierbem, tocam, pisam, calim, e ca nu trebuie pazita, se face in legea ei, eu am fost la cumparaturi cat a stat ea la cuptor.

Se taie daca e nitel racorita, perfect. Sigur, daca aveti emotii ii puteti altoi un clasic sos alb sau amestec de oua cu ce vreti voi, inainte de a o termina, dar pe cuvant ca eu cred ca ar fi pacat.

Slide2

O sa ziceti ca e prea simplu, nu se poate sa iasa buna daca nu e chinuita. Incercati dragi tovarasi, incercati si pe urma huliti.

Slide2

Fara cea mai mica umbra de caterinca, e una din cele mai misto musacale, de mult voiam sa o fac asa, la plezneala, cu riscul de a iesi ceva infiorator de urat, dar nu a fost sa fie. Nu e singurul fel de mancare la care ma intreb de ce cel care a inventat reteta a considerat ca e nevoie de atat de multa munca. Zacuta lejer, nu numai ca imprumuta aromele si se topesc toate in legea lor, ca mirosul si gustul nu au de suferit, dar e si mai dietetica, pe cuvant de fost purtator de pampoane si bentita.

Cine nu ma crede, mai am dovezi (nu ca in reclama, nu fiti d’aia).

rororo