contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca De Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bine v-am regasit! N-am mai postat de o luna insa asta nu inseamna ca mi-am abandonat blogul sau pe voi, cei care ma urmariti si imi apreciati retetele, dar in ultimul timp din mai multe motive (santier in casa + bebe pe drum), n-am mai avut timpul si dispozitia necesara sa fac poze decente si sa postez retetele pe blog. Dar am sa incerc sa postez totusi cat de cat regulat, desi in ultimul timp m-am axat pe retete simple, care nu ma obliga sa stau mult in bucatarie si mai ales sa tau in picioare. Pentru moment va propun o reteta delicioasa de musaca de cartofi putin mai altfel, asemanatoare cu o lasagna, doar ca in locul pastelor am folosit cartofi. Rezultatul e unul peste asteptari.

Pentru sosul bolognez:
-500 g carne tocata
-300 g ciuperci
-1 ceapa
-1 morcov
-2 bucati usturoi
-1 cutie rosii in bulion
-2-3 linguri pasta de rosii
-oregano
-sare, piper, ulei de masline

Ceapa se toaca marunt si impreuna cu morcovul ras pe razatoarea mare, se calesc in ulei de masline. Se adauga ciupercile taiate cubulete si carnea tocata. Ciupercile vor lasa suficienta apa cat sa fiarba si carnea si legumele. Cand s-a evaporat apa, se adauga rosiile din conserva, taiate cubulete si bulionul.

Sos bechamel:
-4 linguri unt moale
-4 linguri faina
-500 ml lapte
-cascaval ras
-nucsoara macinata
sare dupa gust
 
  Pentru sosul bechamell, se topeste untul, se adauga faina si laptele si se fierbe pana devine ca o smantana nu foarte groasa. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara dupa gust si se adauga cascavalul ras.
 
Un vas termorezistent se unge cu ulei de masline, se pune un strat de sos bechamell, apoi un strat de cartofi, sos bolognez, din nou cartofi, sos bolognez, cartofi si deasupra sos bechamell + cascaval ras. Se pune tava in cuptor la foc mic pentru aproximativ 45 minute, dupa care se stinge focul si se lasa tava in cuptor pana se raceste suficient cat sa se poata taia frumos. Daca e fierbinte nu se va putea taia frumos ci se va imprastia in farfurie.