Musaca De Cartofi
Sursa Musaca de cartofi
articol scris de gabrielaolteanu blog gabrielaolteanu.blogspot
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am folosit asa:
1,5 kg cartofi abi
500g carne tocata amestec
2 cepe
1 morcov
1 cutie cu rosii
2 linguri bulion
3 oua
1 legatura patrunjel
1/2 cana de smantana
cascaval ras
cateva felii de mozarella
Cartofii curatati i-am taiat felii de aceiasi grosime cu ajutorul unei razatoare speciale.Feliile de cartofi i-am fiert dar nu de tot.
Intre timp am facut sosul de carne.Ceapa taiata mic am calit-o in putin ulei de masline.Am adaugat morcovul dat pe razatoarea mica si carnea toacata.Cand carnea se vedea ca e facuta putin am adaugat rosiile, bulionul si am lasat sa fiarba la foc mic 10 minute.La sfarsit am adaugat verdeata tocata mic.Am lasat sa se raceasca sa pot adauga cele 2 oua.
Feliile de cartofi le-am asezat intr-un vas termorezistent iar peste ele sosul de carne.Am repetat operatiunea pana ce ultimul rand a fost cu cartofi.
Peste preparat am turnat un ''sos'' facut din smantana, ou si cascaval ras.Peste toate mozarella.
A stat la cuptor pana s-a rumenit (cam 1 ora la mine).