contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca De Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu de ce, musaca de cartofi fac numai iarna.Si e atat de buna cu o lingura de smantana deasupra.Se face simplu,ca si cea de vinete,doar ca vinetele le inlocuim cu rondele de cartofi fierti.Eu asa am condimentat-o :
INGREDIENTE :
-1 kg de carne tocata amestec (asta am folosit eu)
-2 cepe tocate
-3 catei de usturoi tocati
-1 Lg (lingura) de menta uscata
-in jur de 1,5 kg cartofi
-2 conserve de rosii decojite
-cateva frunze de busuioc verde,eu am folosit vreo 10,sau o lingurita de busuioc uscat
-sare,piper
MOD DE PREPARARE :
-cartofii se fierb in coaja,iar dupa ce se racesc se curata si se taie rondele
-ceapa tocata si usturoiul se calesc in putin ulei,se adauga carnea tocata.se calesc impreuna,pana eventuala zeama lasata de carne se evapora,apoi se asezoneaza cu menta,sare,piper.
-rosiile decojite se amesteca si ele cu sare,piper si busuioc
-se unge,vasul( ce va merge la cuptor) cu unt si incep sa se aseze straturi alternative de cartofi,carne,rosii.Ultimul strat va fi de cartofi stropit cu putin suc de rosii sau bulion
-se pune in cuptorul preincalzit,pana ce cartofii de deasupra,capata o culoare frumoasa,aurie.

-se poate servi cu smatana deasupra.
Pofta buna !