Musaca De Cartofi
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Mod preparare: Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei. Se adauga carnea si se lasa pana scade zeama , amestecand din cand in cand.
Cand a scazut zeama si incepe sa se prajeasca o luam de pe foc si adaugam condimentele, verdeata tocata si 2 oua.
Intre timp pregatim cartofii care se taie rondele ( inainte ii curatati si ii spalati ) si se prajesc putin pe o parte si pe alta ( eu am facut si cu cartofi cruzi sau fierti dar daca ii prajiti musacaua iese cu mult mai buna). Se scot intr-un castron.
Se unge o cratita cu pereti mai grosi sau un vas de yena cu ulei si se pune un strat de cartofi unul de carne, cartofi, carne si ultimul strat de cartofi. Adaugam bulionul sau pasta de rosii dizolvata
intr-o cana de apa.Bagam musacaua la cuptor, la foc mic pana scade sosul.
Se serveste cu smantana si muraturi.
Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com