Musaca De Cartofi
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
700 g carne de porc
1 ceapa mare
2 oua
1 kg cartofi
200 ml ulei
50 ml vin alb
50 ml apa
verdeata – o legatura mica
1 lingurita de sare
1 praf de piper
1 ceasca suc de rosii
2-3 rosii mari
PREPARARE:
In primul rand tocam carnea. Adaugam verdeata si ceapa tocate marunt, oule, sare si piper dupa gust. Amestecam totul bine pana se omogenizeaza compozitia.Taiem cartofii felii rotunde si ii prajim putin.
Dupa ce au fost prajiti, punem un rand de cartofi, unul de carne, realizand alternativ cartofi si carne astfel incat sa obtinem doua randuri de carne si trei randuri de cartofi. Turnam vinul si apa peste straturile de musaca. Le acoperim cu suc de rosii si felii de rosii. Introducem vasul in cuptor la 180°C pentru 40-45 minute.
Servim musacaua calda cu putina smantana.
Pofta buna!