contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca De Cartofi In Stil Grecesc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Provocarea secreta de luna aceasta m-a purtat prin bucataria lui Lili. Am cercetat ce am cercetat  și m-am oprit la această rețetă gustoasă, de inspirație grecească, pe care am modificat-o puțin, prin adăugire,sper să nu se supere Lili, dar a ieșit ceva bun după gustul meu.Spun că e de inspirație grecească, pentru că musacaua grecească se acoperă cu sos bechamel, dar eu având o smântână bună și groasă, am folosit-o în locul sosului amintit, amestecată cu ouă.cât privește carnea, puteți folosi ce carne doriți, de miel, de vită, amestec de porc și vită și s-o condimentați după gustul vostru, dar eu vă sfătuiesc să încercați și propunerea aceasta de condimentare, pentru că n-o să vă pară rău. 

INGREDIENTE:
 -un kg carne tocată amestec
 -2 cepe tocate
 -2 căței de usturoi tocați
 -un kg de cartofi
 -300 g morcovi
 -o conservă de roșii decojite
 -o lingură de mentă uscată
 -o lingură de cimbru mărunțit
 -1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
 -sare, piper după gust
 -500 g smântână
 -4 ouă

 MOD DE PREPARARE:
 1. Fierbem cartofii în coajă,iar după ce se răcesc, îi curățăm și îi tăiem felii.
 2.Curățăm morcovii, îi fierbem, după care îi tăiem felii.
 3.Călim ceapa și usturoiul într-o tigaie încăpătoare, apoi adăugăm condimentele și carnea, o rumenim, apoi adăugăm roșiile decojite,mai gătim 5 minute, potrivim gustul de sare și piper dacă mai este nevoie.
 4.Ungem un vas termorezistent cu unt, așezăm un strat din jumătate cantitatea de cartofi și morcovi, apoi carnea, după care restul de cartofi și morcovi.
 5.Amestecăm smântâna cu cele 4 ouă bătute și o turnăm peste musaca.Dăm tava la cuptorul preîncălzit, până ce căpăta o crustă aurie.
 6.Putem servi musacaua stropită cu smântâna proaspătă și pătrunjel verde tocat. 

 Poftă bună !