Musaca De Cartofi Cu Carne De Vita / Beef And Potato Moussaka
articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
For english version, scroll down the page
Musacaua este una din mancarurile mele favorite pentru ca este un fel complex si plin de savoare. Si in plus, pentru ca imi aduce aminte de copilarie si de iernile friguroase in care veneam inghetata din parc iar pe masa ma astepta o farfurie aburinda de musaca. Musacaua bunicilor era bine rumenita pe deasupra dar grasa si suculenta in interior.
Daca ii mai pui si vinete sau dovlecei, este si mai gustoasa dar iti ia si mai mult timp s-o prepari. Trebuie sa rumenesti fiecare felie de vanata in ulei si vinetele absorb uleiul ca un burete asa ca devine si mai calorica decat era. Asa ca merg pe ideea: keep it simple but tasty! :)
Daca ii mai pui si vinete sau dovlecei, este si mai gustoasa dar iti ia si mai mult timp s-o prepari. Trebuie sa rumenesti fiecare felie de vanata in ulei si vinetele absorb uleiul ca un burete asa ca devine si mai calorica decat era. Asa ca merg pe ideea: keep it simple but tasty! :)
Ingrediente:
500g carne de vaca tocata
1 ceapa
1 kg cartofi
2-3 catei de usturoi
o conserva de rosii cubulete
2 linguri bulion
sare, piper
cimbru, nucsoara
1 lgt zahar
patrunjel verde, smantana
Preparare:
Ceapa se taie marunt. Se caleste usor in putin ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se amesteca bine. Se caleste la foc iute 2-3 minute dupa care se adauga conserva de rosii si usturoiul tocat fin. Se lasa la foc mic 15 min pana cand se evapora sosul. Spre final se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, nucsoara si o lingurita de zahar.
Cartofii se curata si se taie felii de cca 5mm grosime.
Se unge cu ulei de masline o tava care va merge la cuptor . Se toarna jumatate din cantitatea de carne, se niveleaza, se pune un rand de cartofi, se pune restul de carne si iar un rand de cartofi. Pe deasupra se toarna cele 2 linguri de bulion desfacute in putin apa, in care am pus si ceva sare si piper.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor 30-40min. Se scoate folia si se mai lasa 10 minute la foc mai iute, pentru a se rumeni.
Se serveste cu smantana si patrunjel verde.
Ingredients: 500g minced beef, 1 onion finely diced,1kg potatoes, 2-3 garlic cloves minced, 1 can chopped tomatoes, 2 tbsp tomato puree, salt, black pepper, thyme, 1 tsp sugar, nutmeg, fresh parsley, sour cream
Method: Saute the onion until translucent. Add the ground beef and cook until the pink color disappears, about 2-3 minutes. Add garlic and the tomato can and cook until that excess liquid is evaporated, about 15 minutes. Season with salt, pepper, thyme, nutmeg and sugar. Set aside.
Peel the potatoes and cut them in 5mm thick slices.
Grease a large deep baking pan and add half of the meat sauce. Place a layer of potatoes then the other half of meat sauce. Top with a layer of potatoes. Over the potatoes pour a sauce made form 2 tbsp of tomato puree, a little salt and pepper and some water.
Cover the pan with an aluminium foil and bake about 30-40 minutes. Take off the foil and bake another 10 minutes.
Serve hot with sour cream and fresh parsley.