contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca Cu Piure De Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cuvantul “musaca” este de origine araba si inseamna “servit rece”. Iata o reteta adaptata dupa placul lui Haplea.

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 500 gr de carne tocata porc amestecat cu vita
- 2 cepe
- 1 kg cartofi
- 4 rosii
- 300 gr cascaval
-sare, piper, chili
-unt pentru piureul de cartofi si pt uns tava

Plan de lucru:
- Taiem cartofii si ii punem la fiert (poza 2)
- intre timp, tocam marunt ceapa, iar rosiile le taiem rondele (poza 3)
- punem ceapa la calit (poza 4). Apoi adaugam si carnea tocata si o lasam aproximativ 10 minute. Presaram si condimente dupa gust (poza 5)
- cartofii fierti, cu putin unt si sare, sunt transformati in piure (poza 6)
- intr-un vas termorezistent punem jumatate din piureul de cartofi (poza 7), apoi adaugam amestecul de carne tocata (poza 8 )
- acoperim cu restul de piure, un strat de rosii si cascavalul razuit (poza 9)
- lasam la cuptor circa 30 minute (poza 10)
- pofta buna! (poza 11)

Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 3.5 lei /portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)

musaca cu piure de cartofi 1 musaca cu piure de cartofi 2 musaca cu piure de cartofi 3 musaca cu piure de cartofi 4 musaca cu piure de cartofi 5 musaca cu piure de cartofi 6 musaca cu piure de cartofi 7 musaca cu piure de cartofi 8 musaca cu piure de cartofi 9 musaca cu piure de cartofi 10 musaca cu piure de cartofi 11
Filed under: A5. Preparate din porc&vita