Musaca Cu Piure De Cartofi
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Cuvantul “musaca” este de origine araba si inseamna “servit rece”. Iata o reteta adaptata dupa placul lui Haplea.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 500 gr de carne tocata porc amestecat cu vita
- 2 cepe
- 1 kg cartofi
- 4 rosii
- 300 gr cascaval
-sare, piper, chili
-unt pentru piureul de cartofi si pt uns tava
Plan de lucru:
- Taiem cartofii si ii punem la fiert (poza 2)
- intre timp, tocam marunt ceapa, iar rosiile le taiem rondele (poza 3)
- punem ceapa la calit (poza 4). Apoi adaugam si carnea tocata si o lasam aproximativ 10 minute. Presaram si condimente dupa gust (poza 5)
- cartofii fierti, cu putin unt si sare, sunt transformati in piure (poza 6)
- intr-un vas termorezistent punem jumatate din piureul de cartofi (poza 7), apoi adaugam amestecul de carne tocata (poza 8 )
- acoperim cu restul de piure, un strat de rosii si cascavalul razuit (poza 9)
- lasam la cuptor circa 30 minute (poza 10)
- pofta buna! (poza 11)
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 3.5 lei /portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita