Muraturi Asortate
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Ingrediente:
- 4 kg gogonele,
- 1 buc conopida mare,
- 10 buc morcovi,
- 2 buc telina cu frunze,
- 0 capatana de usturoi,
- 0 varza rosie mica,
- 2-3 ardei iuti,
- boabe de mustar,
- boabe de piper,
- ~ 500 g sare.
Mod de preparare:
Legumele se spala.
Gogonelele se lasa intregi, conopida se desface in buchetele, morcovul se taie rondele (putem sa facem si floricele din morcov), ardeiul iute fie se pune intreg in cazul in care muraturile le puneti toate la un loc (intr-un bidon mai mare) sau il taiem in 2-3 bucatele in cazul in care muraturile le punem in borcane de sticla mai mici.
Telina si hreanul se taie feliute, varza rosie se taie fasii.
Aranjam legumele in straturi, repartizand boabele de mustar, boabele de piper, usturoiul, frunzele de telina le punem deasupra.
Se face o solutie de apa cu sare (50 g sare la 1 litru de apa).
Se umplu borcanele cu solutia de apa cu sare, se pun capacele si cu ele la camara.
Se servesc la diverse preparate ca salate.