contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muraturi Asortate Dulci Acrisoare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






















Legume : 1 kg gogonele, 1 kg castraveti, 1/2 varza rosie, 1/2 varza alba, cativa gogosari optional, 1/2 telina cu frunze, 1/2 kg morcovi, 1/2 conopida mica, radacina de hrean, usturoi, puneti si cateva boabe de strugure alb daca aveti sau un ardei iute
Mirodenii : marar uscat, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin, cuisoare, ienibahar, frunze de telina, cimbru romanesc, coriandru, chilli
Compozitia de lichid : 1 l otet de vin la 3 l de apa, 1 lingura de sare la litrul de lichid, 1 lingura de zahar la litrul de lichid
Legumele se aleg sa nu fie lovite, se curata si se spala. Castravetii se inteapa din loc in loc ca sa fim siguri ca se mureaza si in interior. Punem pe fundul borcanelor putin hrean, asezam frumos legumele si punem mirodenii printre ele. Fierbem 3 litri de apa cu 4 lg rase de sare, 4 linguri rase de zahar, frunze de telina si mirodenii. Cand da in clocot adaugam 1 litru de otet si mai lasam cateva minute sa iarba. Punem lichidul fierbinte in borcane si tinem la cald pana a doua zi. Sunt gata intr-o luna. Daca va ramane lichid se poate folosi la salate, este bun si aromat.