Murati-s Posmagii?
Sursa Murati-s Posmagii?
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Anul asta, insa, n-am fost deloc lenesa, ba chiar am pus frumusetile astea la murat acum cateva zile. E clar, pot sa-mi ridic diploma de "gospodina" any day now, avand in vedere ca am inceput sa pun si muraturi :D
M-am mai jucat eu cu muraturile in saramura, dar nu am incercat decat cu castraveti si nici pe aia nu i-am lasat niciodata sa se mureze de tot, pentru ca intotdeauna i-am mancat in primele 3-4 zile. Ce sa-i faci daca-s asa de buni ca nu ne putem abtine si suntem mereu cu mana pana la cot in borcan cand avem castraveti in saramura prin camara?
In cazul de fata insa, am zis sa abordez un subiect nou si am pus in borcanul de 5L urmatoarele:
- 8 pepenasi mici si simpatici,
- 5 gogonele,
- 3 mere injumatatite
- 2 gogosari impartiti in sferturi,
- o gutuie feliata (stiti ce buna e murata?),
- jumatate de copopida, desfacuta in bucatele
- un ciorchine mic de struguri (am mancat la un restaurant struguri murati si credeti-ma, a fost bataie pe ei - erau magnifici ;)
Printre, am aruncat cateva betigase de hrean taiate-n 2, catei de usturoi feliati, crengute de marar si de cimbru si, cum altfel, un ardei iute taiat pe jumatate.
Pentru saramura, am fiert 3L de apa cu 5 linguri de sare (vine cam 1 lingura si jumatate la litrul de apa) + boabe de mustar, de coriandru si cateva seminte de fenicul.
Am turnat saramura calda peste toate cele din borcan si m-am minunat. Mai departe, saptamana asta urmeaza sa pritocesc de cateva ori toata treaba, adica sa torn tot lichiul din borcan intr-o oala si apoi inapoi peste muraturi.
Om trai si om vedea, dar n-am prea multe dubii ca vor fi delicioase. Sper doar ca de data asta sa reusim sa ne abtinem pana ce sunt gata!
S-avem o toamna frumoasa, zic!