Mujdei De Usturoi Ca La Tata Acasă
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este un sos după care tânjesc tare mult de când m-am măritat. Cine a mai citit pe aici poate a aflat că soţul meu nu suportă mirosul de usturoi.
Noroc că mai răcesc din când în când şi am o scuză să prepar aşa ceva şi să îl savurez pe suport de cartofi prăjiţi :)).
Acasă mâncam aşa ceva cu pui la grătar şi cu mămăligă. Hmmmmmmm!
Deeeeeeci: căţeii de usturoi
trecuţi prin presa de usturoi
pasaţi bine cu sare până ce arată ca o pastă (sarea e foarte importantă în această etapa - fibrele usturoiului se distrug mai uşor şi mai ... sigur)
cu ajutorul uleiului pasta se transformă într-o cremă; apoi adaug zeamă de lămâie (mie îmi place mai acrişor)
Şi la tata acasă asta e tot!
La mine, pentru că mănânc mai rar, îi adaug una sau alta ca să nu îmi distrug stomacul: iaurt, smântână, maioneză, puţin bulion, nucă măcinată - depinde de pofte şi de felul de mâncare cu care îl asortez.
Aici cu iaurt gras: