Muffins Trandafir By Laura S.
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE ALUAT:
- 125 g lapte caldut
- 125 g lapte caldut
- 1 cub de drojdie proaspata sau 7g uscata
- 125g zahar
- 100g brinza proaspata de vacii bine, bine scursa
- 100g unt/marg
- 1 priza sare
- 550-600g faina
- 1 lamiie coaja
- 1 ou mic
- 1lc rasa praf copt
INGREDIENTE UMPLUTURA:
(acesta poate varia putin dupa gustul ficaruia...)
- 1 doza de compot de piersici ca 800-900g
- 125g mnarmelada de piersici/caiose
- 1/2 pac praf budinca de vanilie
~~~~~~acestea le-am adougat eu in plus~~~~~~
- 10 buc. caise confiate
- 1 buc. ca 50g ciocolata alba
~~~~~~~
- 1 ou
- zahar tos
MOD PREPARARE:
Compotul de piersici se desface si se pune intr-o strecuratoare, ca piersicile sa se scurga bine.
Untul/marg. se freaca bine cu brinza,oul, sarea,caoaja de lamiie si zaharul.
Faina se amesteca cu drojdia uscata, praful de copt si se adaoga amestecul de brinza si laptele caldut.
Sau,drojdia proaspata se dizolva in laptele caldut si se amesteca cu restul ingredientelor.
Eventual se mai adaoga ceva faina daca este necesar.
Asta depinde de marimea oului sau de calitatea fainii.
Pentru umplutura piersicile se taie f. f. marunt si se amesteca cu marmelada si praful de budinca de vanilie.
Aluatul se intinde pe masa dxe lucru , se intinde deasupra umplutura , eventual se presara cu retul de ingrediente dorite , se ruleaza si se taie in rondele cu gr. de ca 2-3 cm.
Acestea se pun in forme de muffins unse si infainate, sau captusite cu capse de hirtie speciale, sau se pun intr-o tava captusita cu hirtie de copt sau unsa si infainata.
Deasupra se ung cu ou batut cu citva stropi de lapte si se presara cu zahar tos.
Trandafirii se lasa ca. 30 min. la odihnit, dupa care se introduc in cuptorul NEINCINS, care se regleaza ca 200°C.
Se coc ca 25-30 min. pina cind deasupra primesc o culoare aramie cu gradul de culoare dorit.
Se scot din cuptor si se presara imediat cu zahar pudra.
Se lasa inca 5-10 min in forme, dupa care se scot pe un grata de bucatarie.
Dupa ce s-au racit se pot servii.
http://feeds2.feedburner.com/blogspot/QiPx