Muffins Panettone
Sursa Muffins panettone
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Hristos a Inviat!
Cam liniste pe aici, nu? Abia astept vacanta de vara, sa pot ajunge la zi cu postarile care isi asteapta randul...
Nu puteam rata participarea la provocarea Virtual Hug, gazduita luna aceasta de Dia Daria, asa ca m-am mobilizat si am pregatit chiar inainte de Paste niste dulcegarii, pentru fete, sa nu suspine langa aluatul de cozonac.
Vreau sa va spun ca am descoperit un blog ce mi-a placut mult, cel al Olgutei; atat de mult mi-a placut ce am gasit pe blogul ei, incat am pregatit repejor aceasta reteta de muffins. Multumesc, Olguta!
Ingrediente:
300 g faina,
100 g zahar,
12 g drojdie proaspata,
130 ml lapte,
esenta de vanilie,
1 ou intreg si 1 galbenus,
100 g unt topit si racit,
1 lingurita coaja de lamaie,
1 lingurita coaja de portocala;
40 g miez de nuca maruntita,
20 g nuca de cocos,
20 g stafide,
20 g ciocolata, maruntita,
40 g rahat,
1 ou si nuca de cocos pentru uns si presarat deasupra.
Cernem faina intr-un bol si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia sfaramata, 1 lingura de zahar si jumatate din cantitatea de lapte; amestecam usor, incorporand si putina faina. Obtinem un aluat moale, moale; lasam la crescut, 10 minute. In restul de lapte amestecam zaharul si esenta de vanilie; amestecam sa se topeasca zaharul. Adaugam laptele, oul si galbenusul, untul topit, peste aluatul cu drojdie. Punem si un praf de sare. Mixam pana obtinem un aluat omogen, care face basici. Punem si coaja de lamaie si cea de portocala; lasam alauatul la dospit 30-40 de minute.
Pregatim umplutura: miezul de nuca maruntit, rahatul taiat cuburi, stafidele, ciocolata, nuca de cocos - se amesteca intr-un castron toate.
Incorporam amestecul de mai sus, usor, in aluatul dospit. Turnam cate o lingura de aluat in forme de muffins, captusite cu hartiute de copt. Lasam la dospit alte 30 de minute.
Aprindem cuptorul; ungem muffins-urile cu ou batut, presaram deasupra nuca de cocos si coacem la 180 de grade pana devin usor aurii.
Ale mele au fost ceva mai bronzate :)