Muffins Manhattan
Sursa MUFFINS MANHATTAN
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De puţin timp a trecut vremea afinelor proaspete dar eu am şi atentat la proviziile din congelator. Asta pentru a prepara aceste prăjiturele aromate găsite într-o revistă de limbă maghiară dedicată brioşelor. Nu am înţeles de ce au această denumire, eu le-am preluat cu nume cu tot. Cred că nici nu se făcea vreo referire la denumire, din câte mi-am dat eu seama apelând la translatorul universal Google.
Iată ce vă trebuie pentru 12 bucăţi:
Pentru aluatul sfărâmicios:
- 90 g făină
- 60 g zahăr
- 50 g unt moale
- 1/2 linguriţă scorţişoară
Pentru muffins:
- 160 g făină
- 80 g zahăr
- 2 ouă
- 150 ml iaurt
- 35 ml ulei
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă praf de copt
- un praf de sare
- 150 g afine
Mai întâi am preparat aluatul sfărâmicios amestecând cu degetele toate ingredientele până ce amestecul capătă o consistenţă nisipoasă. L-am lăsat deoparte şi am preparat aluatul pentru muffins.
Intr-un vas am amestecat ingredientele uscate: făina, zahăr, sare, praful de copt şi bicarbonat.
In alt vas am bătut ouăle, am adăugat uleiul, am amestecat apoi am pus jumătate din ingredientele uscate. Am adăugat iaurtul apoi restul ingredientelor uscate. Am omogenizat rezultând un aluat moale.
Tava de muffins am pregătit-o cu hârtii speciale şi în fiecare hârtie am pus câte o lingură de aluat. Am presărat jumătate din cantitatea de afine apoi, peste ele, am pus restul de aluat.
În fiecare formă am presărat aluatul sfărâmicios şi deasupra lui restul de afine.
Tava am pus-o în cuptorul preâncălzit la 180 grade şi am lăsat la copt 30 minute.
Sunt bune la micul dejun, lângă o cană de lapte sau la cafea în orice moment al zilei.
Poftă bună!