Muffins Cu Usturoi Si Parmezan
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Ingrediente
500 gr de faina
drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingurita praf de usturoi
1/4 lingurita piper
apa
ulei
1 ou
100-150 gr Basky de la Lactitalia
Pregatiti mai intai ingredientele.Dati pe razatoare branza si dizolvati drojdia cu apa calduta si zahar.
Amestecati restul de ingrediente uscate: faina, sare, piper, praf de usturoi.
Adaugati drojdia peste faina si amestecati treptat.
Adaugati si uleiul la aluat si amestecati bine. Lasati aluatul moale, dar aveti grija sa fie totusi elastic si sa nu se mai lipeasca de peretele vasului. Lasati la crescut, la caldura, aproximativ 10 minute.
Puneti aluatul in formele de muffin (puneti si hartiute daca aveti). Ungeti muffinul cu ou si presarati peste branza data pe razatoare.
Dati la cuptorul deja incins 30-40 de minute, pana se rumeneste apetisant.