contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Stea In Frunte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Minunatiile astea de muffins isi merita pe deplin numele ;)
Au stele in frunte, pentru ca asa am ales  sa le decorez, insa dupa ce le veti gusta , veti intelege adevarata semnificatie a expresiei .
Cu continut de mar , afine , anason si scortisoara ,  textura lor pufoasa e absolut divina  ;).
Iata de ce aveti nevoie  :
 pentru o portie de muffins  aveti nevoie de urmatoarele ingrediente  si o cana de 200 ml cu care masurati totul dupa cum urmeaza :

-4 oua
- 1 cana  unt topit (cca 125 g....daca nu se umple cana , completati cu ulei )
-1 cana  piure de mar gata preparat ( se gaseste in magazine sau puteti sa-l preparati chiar voi )
-1 cana si jumatate de zahar
-3 cani faina
-4-5  linguri de afine (pe care le puneti cu o zi inainte cu 2-3 linguri de  zahar la frigider ) sau inlocuiti cu dulceata de afine de buna calitate
-jumate lingurita praf de copt + un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
- o piscatura de scortisoara macinata + o piscatura de anason stelat macinat 

Si iata cum preparati :

-separati ouale.... bateti spuma tare albusul cu zaharul, apoi adaugati galbenusurile.
-adaugati untul  si piureul de mar si mai mixati pana se omogenizeaza
-adaugati faina, scortisoara , anasonul  praful de copt si bicarbonatul si mai mixati pana se amesteca bine de tot.

Puneti "aluatul" in harti speciale  si le coaceti in tava ....de muffins :)....cca 35 minute la 180*. Dupa 25 de minute e bine sa verificati cu scobitoarea daca sunt coapte ;).( stiti voi, variatiunile de cuptoare ;)  )
Astea sunt indicatiile pentru muffins  obisnuite.
Daca doriti sa le faceti asa uriase ca ale mele, aveti nevoie de tava speciala pentru savarine, cu 6 compartimente.
Taiati patrate de hartie de copt si tapetati cu ea fiecare compartiment in parte.
Apoi repartizati aluatul cu lingura pana il epuizati.
Presarati deasupra bombonele / decoratiuni din zahar ( eu am pus stelute si zahar special de decor )
Cu coptul procedati la fel, desi e posibil sa dureze putin mai mult ca la cele obisnuite .

In poza care urmeaza apar doua tipuri de muffins.
Cele mai mici au in continut samburi de nuca si coaja rasa de portocala . Am pastrat  marul si scortisoara, insa am eliminat anasonul si afinele.
Le puteti incerca si pe acestea ;).
Decorul e aproape identic....au in plus braduti de zahar si samburi intregi de nuca ;).

Si aici "sectiunea" unei uriase :)   :

Daca nu aveti cu ce sa le decorati, nu-i nicio tragedie , va asigur ca sunt la fel de bune :)
Sa fiti iubiti ! ;)