Muffins Cu Stafide

articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Ne-am englezit. Nu mai spunem ”brioșe”. Spunem ”muffins”, că așa e la modă.
Ce îţi trebuie pentru 20 de brioșe (poza1):
- 2 ouă
- o cană de lapte
- o cană de zahăr
- 2 căni de făină
- un plic de zahăr vanilat
- un plic de praf de copt
- coajă de portocală
- ciocolată răzuită
- stafide
Plan de lucru:
- batem albușurile spumă (poza 2) împreună cu jumătate din zahăr (poza 3)
- frecăm gălbenuşurile cu restul de zahăr (poza 4) și omogenizăm cu laptele (poza 5)
- se amestecă praful de copt cu făina (poza 6), iar apoi făina se adaugă peste amestecul de gălbenușuri (poza 7) și se omogenizează cu o paletă de lemn.
- încorporăm albușurile (poza 8 ). Adăugăm zahărul vanilat (poza 9), apoi stafidele și coaja de portocală (poza 10) si ciocolata răzuită (poza 11)
- se pune compoziția în forme de brioșe (poza 12)
- băgăm la cuptor pentru aproximativ 20 de minute (poza 13)
- poftă bună! (pozele 14 și 15)
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 6 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie