Muffins Cu Rubarba
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Rubarba a venit din China,
Dar creşte şi-aici, în Ardeal.
Pentru deserturi răcoroase
E-ingredientul ideal.
Ce iti trebuie pentru 12 briose (poza1):
- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 1 cana lapte
- 2 oua
- 1 praf de sare
- un plic de praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja razuita de lamaie
- 1 tulpina rubarba (aproximativ 200 gr)
- 1 lingura de unt pt uns formele de briose
Plan de lucru:
- separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma (poza 2)
- Intr-un alt bol, amestecam faina, praful de copt , zaharul, laptele, ouale si coaja de lamaie (poza 3), apoi le mixam pana obtinem un aluat (poza 4).
- Adaugam albusurile spuma si incorporam usor cu o spatula (poza 5). Turnam compozitia in mod egal in cele 12 forme de briose (unse cu unt) (poza 6).
- Adaugam bucatele de rubarba (spalata si curatata in prealabil) (poza 7).
- Lasam la cuptorul incins la 170 grade 30-35 minute, pana cand briosele trec testul scobitorii (poza 8 )
- pofta buna! (poza 9)
Timp de preparare: 60 de minute
Filed under: C1. Patiserie