contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Rosii Uscate La Soare (sundried Tomatoes Muffins For Breakfast)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


 

Scroll down for English recipe

 


Nu sunt singura care considera ca cel mai greu este sa faci ceva creativ pentru mic- dejun si pentru pachetelul pe care il iau copiii la scoala. Din cate stiu eu toate prietenele mele, care evita sa manance sau sa dea copiilor mezeluri, au aceasta problema. De aceea  m-am gandit ca azi briosele mele sa nu mai fie dulci, ci sarate. Si pentru primele de acest fel am folosit ingrediente pe care eu le iubesc mult: branza si rosii uscate la soare. Aceste rosii pot fi cumparate in borcane, conservate in ulei de masline, in orice hipermarket. Sunt foarte gustoase, mai ales cand nu ai la indemana rosii proaspete.
Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 g unt, topit
  • 2 oua
  • 200 ml kefir (eu fac in casa) sau iaurt
  • 200 g branza, rasa
  • 1- 2 lingurite de sare (in functie de cat de sarata e branza)
  • 1- 2 lingurite piper
  • 100 g rosii uscate la soare, taiate cubulete
  • putin cascaval ras, pentru pus deasupra
  • optional:ce alte ierburi mediteraneene iti plac

Cum se face:

  • Pregateste tavile de briose. Incalzeste cuptorul la 190 C
  • Amesteca bine faina cu sarea, piperul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, ierburile si branza rasa

 

 

  • Cu un mixer bate ouale, apoi adauga untul.
  • Amesteca 1/2 din kefir
  • Pune 1/2 din amestecul de faina. Amesteca.
  • Adauga restul de kefir si faina, amestecand dupa fiecare.
  • Pune rosiile uscate taiate

 

  • Amesteca cu o lingura.
  • In fiecare hartie de briosa pune cate o lingura de coca. Pe deasupra presara cu cascaval ras

 

  • Coace 20 minute
  • Raceste briosele pe un gratar.
English version
This time I baked savory muffins.  For breakfast, but also for my son's lunch box.

Ingredients:
* 500 g flour
* 1/2 teaspoon baking powder
* 1 / 2 teaspoon baking soda
* 150 g butter, melted
* 2 eggs
* 200 ml yogurt
* 200 g cheese, grated
* 1-2 teaspoons salt (depending on how salty is the cheese)
* 1 to 2 teaspoons freshly ground pepper
* 100 g sun-dried tomatoes, finely diced
* some grated cheese, to put on top
* Optional: What other Mediterranean herbs you like
How To:
* Prepare muffin trays. Preheat oven to 190 C
* Mix well the flour with salt, pepper, baking powder, baking soda, herbs and grated cheese
* With a mixer beat the eggs, then add butter.
* Mix half of yogurt
* Put half the flour mixture. Mix.
* Add the rest of yogurt and flour, stirring after each.
* Put the chopped dried tomatoes
* Mix with a spoon.
* In each muffin paper put one tablespoon of dough. Sprinkle with grated cheese on top
* Bake 20 minutes
* Cools muffins on a rack.

Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com