contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Pudra De Roscove

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   Salutare dragilor! Sa nu credeti ca v-am abandonat...pur si simplu timpul nu-mi permite sa stau pe
net atat cat mi-as dori. Am o perioada mai incarcata si mi-e greu sa postez, desi materiale mai am, nu am timpul necesar editarii lor.
  Astazi v-a servesc cu niste muffinsi gustosi, nu-s ei prea aspectuosi insa va rog sa faceti abstractie de acest lucru fiindca gustul primeaza. :)
  Gasiti AICI un articol foarte util cu deosebirile dintre muffins, cupcakes si brioche.
Ingrediente:
  • 5 oua medii (de tara am folosit eu)
  • 7 lg cu varf zahar
  • 250 ml lapte
  • 300 g faina de grau
  • 75 g fulgi nuca de cocos
  • 50 ml ulei de palmier/ulei floarea soarelui
  • 2 lg cu varf pudra de roscove
  • 1/2 lg cacao
  •  5 g praf de copt
Crema:
Decor
  • cirese confiate
   Cum procedezi:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Mixeaza ouale cu zaharul pana cand formeaza spuma.
3. Pune laptele si uleiul si mixeaza un minut.
4. Pune faina amestecata cu praful de copt, cacaoa,  pudra de roscove, nuca de cocos si mixeaza pana la incorporarea totala a ingredientelor uscate.
5. Pune compozitia in forme de briose (ar fi bine sa le umpli, eu am lasat 1 cm gol, dar n-au crescut asa cum m-am asteptat) si introdu la cuptor pentru 40-50 min sau pana cand trec testul scobitorii.
6. Scoate-le la racit.

   Crema:
1. Mixeaza smantana lichida  cu zaharul pana cand capata volum si consistenta apoi inglobeaz-o cu mixerul in branza din iaurt. Adauga esenta de pepene galben si mai mixeaza un minut.
2. Ia 2-3 lg din compozitie deoparte, pune praful de colorant si omogenizeaza.

   Asamblare:
 Pune crema alba intr-un pos cu dui stea, iar pe margine introdu putina crema colorata apoi orneaza fiecare prajiturica. Decoreaza cu cate o cireasa confiata.

  Nota: branza o obtii punand iaurtul intr-o sedila deasa la scurs pentru 12-24 ore.