Muffins Cu Portocale, Ciocolată și Merișoare…
articol scris de papalaile blog
Am făcut ce am făcut și am ajuns și la finele lui 2012. Ultima rețetă pe anul acesta am ales să fie muffins cu portocale, ciocolată și merișoare. Le-am pregătit înainte de Crăciun pentru colindătorii mamei și pentru pachetele pe care le-a adus moșul nouă și familiilor noastre.
Au fost grozavi de buni dimineața la un pahar de lapte sau o cană de cafea. Sunt convinsă că și moșului i-au plăcut că doar nu le-ar fi dăruit tuturor altfel.
Pentru 12 muffins am folosit: 90 gr zahăr, un plic zahăr vanilat Bourbon, 300 gr făină, 1 plic praf de copt, un praf de sare, 100 gr unt, 2 ouă, 100 ml suc de portocală, 100 ml lapte, 100 gr merișoare confiate, 100 gr picături ciocolată neagră.
Am început prin a amesteca cu mixerul untul cu zahărul și zahărul vanilat. Apoi am adăugat ouăle, sucul de portocale și laptele.
Făina am amestecat-o cu praful de copt și un praf de sare și apoi am cernut-o peste amestecul de mai sus. Am încorporat-o cu ajutorul unei spatule de silicon.
Nu mi-a mai rămas decât să adaug merișoarele și picăturile de ciocolată și să mai amestec o dată.Compoziția nu trebuie amestecată excesiv.
Am pregătit formele de aluminiu pentru muffins și în ele am pus hârtiile speciale, apoi cu o lingură am împărțit compoziția. Sigur că nu mi-au ieșit chiar toate egale, dar n-a fost o problemă.
Înainte să adaug ciocolata și merișoarele în compoziție am încins și cuptorul la 180 de grade unde am băgat mai târziu tava cu muffins pentru 25-30 de minute.
După cum vedeți eu nu m-am rezumat la o singură tavă, am făcut mai multe, ca să am pentru toată lumea.
Nu sunt foarte pufoase, dar sunt pline de ciocolată și merișoare și au un gust discret de portocală. Dacă vreți să se simtă mai tare gustul de portocală puteți să adăugați și niște coajă rasă de portocală sau puteți să măriți cantitatea de suc de portocale și să o scădeți pe cea de lapte.
Nouă, tuturor, ne-au plăcut tare mult! Sper să vă placă și vouă!