Muffins Cu Piept De Pui Si Masline
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Am inceput sa iubesc muffinsii sau briosele sau cum s-or mai fi numind ei, Sincer, nu-mi prea pasa de terminologia pe care trebuie sa o folosesc, nici nu-i vad restul e clar ca nu e cupcakes, dar mai departe... who cares? Deci, revenind, iubesc muffinsii, mai ales astia mici si sarati, umpluti cu "de toate" dupa bine cunoscutul slogan autohton :)) Sunt mici, rotunzi, pufosi, si-i poti baga cu usurinta intr-un buzunar de geanta, sa-l rontai calm cat astepti sa vina iubi sa te ia de la servici. Si sper ca muffinsii cu mazare si oua de prepelita sau cei cu delicioseniile de rosii uscate v-au atins asa putin palatinul sensibil la arome. Atfel ca, imi doresc, sa va indoctrinez putin si sa va fac sa ii iubiti si voi, sa devenim cu totii Muffins Addict :P
Asadar ingrediente pentru 12-14 muffins
- 100 gr piept de pui
- 100 gr unt
- 250 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 150 ml lapte
- 2 oua
- 10 masline fara samburi taiate bucati
- 1 lingurita sare de mare
- 1 lingurita ierburi de provence
- 1 lingurita tumerinc pt culoare, optional
- putin cascaval pentru deasupra
Pieptul de pui, fara piele si os, il punem la fiert 10 minute in apa rece cu un strop de sare. Cand e rece il taiem bucatele potrivite ca marime, cubulete.
Incigem cuptorul la treapta 6-7.
Tavitele de muffins/briose le ungem cu unt si tapetam cu faina.
Intr-un bol mixam ouale intregi cu untul topit. Adaugam, aletrnand cu laptele, faina amestecata cu praful de copt. Amestecam pana la incorporare completa si omogenizare. Punem ierburile de provence, sarea de mare, tumerincul si maslinele taiate bucatele. Amestecam bine. Cu o lingura punem din compozitie in tavitele de muffins/briose. Doar cate o lingura. Apoi punem bucatelele de piept de pui si acoperim cu o alta lingura din compozitie. Deasupra punem cascaval ras pe razatoarea mica.
Dam la cuptor la foc moderat, pana se coc, cam 20-25 minute.
Scoatem muffinsii din forme. Se pot consuma atat calzi (nu fierbinti) cat si reci.
Pofta buna!