contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

M-a lovit rau de tot muffins-maniaaa... Da, pentru ca nu mai vreau sa cumpar fel de fel de briose din comert pentru ca, contin exagerat de multe EEE-uri....
O reteta fara faina de griu si la care putem folosi albusuri ramase de la alte retete.
Deci, ingrediente pentru 6 bucati:

  • 140 g de migdale

  • 58 g de zahar pudra

  • 50 g de unt

  • 3 albusuri de ou

  • coaja rasa de la o lamiie

  • o lingura de limoncello (lichior de lamiie)
Pentru decor:

  • 25-30 visine

  • 5-6 linguri zahar
Macinam intii migdalele si le amestecam cu 38 g zahar vanilat, adaugam unntul topit dar rece
amestecam bine ingredientele, adaugam coaja de lamiie si un albus de ou, apoi lichiorul de lamiie si amestecam bine ingredientele.

 

 

Separat in alt castron, zbatem bine cele doua albusuri ramase impreuna cu zaharul vanilat (20 g)  o compozitie ca de bezea

 

rasturnam albusurile peste compozitia cu migdale, iar cu ajutorul unei linguri amestecam delicat ingredientele

 

ungem cu unt topit formele de muffins si cu lingura impartim compozitia in mod egal in toate cele 6 forme

 

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru cca 18 minute.
Scoatem de la cuptor si lasam sa se raceasca bine, pentru ca sint fragede
le rasturnam (iar cu aceasta reteta ma pot lauda ca am inaugurat noua forma de silicon "floarea soarelui")

 

intre timp, intr-un vas micut punem visinele (ale mele erau congelate), adaugam zaharul punem pe foc, pina vom obtine un frumos sirop de visine. De obicei folosesc visine in sirop cumparate, dar cum un borcanel de 300 g costa aproape 10 euro, m-am dat la visinele aduse din tara.

 

decoram fiecare muffins cu cite o visina si cu cite o lingura de sirop.
Atentie, siropul trebuie sa fie rece, altfel riscam sa se rupa muffins-urile. O poza cu toata echipa decorata
inca o poza cu "individul" dulce si un consiliu: faceti portie dubla, altfel riscati doar sa gustati din ele, cum am patit eu, ca restul le-a adjudecat printesa familiei.

 





Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com