Muffins Cu Mere,cacao Si Ciocolata
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
ptr.24 bucati
-2 oua
-400 g faina
-2 plicuri praf de copt
-300 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-200 ml ulei
-400 g iaurt natural
-3 mere mari
-1 lgt scortisoara
-1/2 sambure tonka ras
-3 linguri ciocolata zdrobita grosier
-2 linguri cacao
-esenta de rom dupa gust
-1 varf de cutit de sare
ptr.glazura:
-4 linguri de pastile de ciocolata
-6 linguri frisca
-esenta de rom dupa gust
MOD DE PREPARARE :
-albusurile se bat spuma apoi se adauga ,gradual zaharul praf si cel vanilat.
-se incorporeaza galbenusurile frecate cu sarea,apoi uleiul si iaurtul.
-faina se cerne,se amesteca cu praful de copt si se adauga in mixtura de mai sus,in 4 transe.
-se adauga romul ,ciocolata zdrobita si cacaoa dizolvata in 3 linguri de apa calda.La sfarsit se incorporeaza merele rase si stoarse de suc,scortisoara si samburele tonka ras.
-se ung formele de briosa cu ulei sau unt si se umplu pe 3/4,apoi se coc in cuptorul preincalzit la 180*C,la foc mediu,aproximativ 20-30 de minute,functie de cuptor, pana ce trec proba scobitorii.
-dupa ce se scot din cuptor,se lasa la racit ,apoi se scot din forme si se decoreaza dupa imaginatie
-se pot decora cu glazura de ciocolata facuta din 4 linguri de pastile de ciocolata topita si amestecate cu 6 linguri de frisca si apoi presarate cu bombonele colorate.