Muffins Cu Mere
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Ceaiul cald din serile geroase de iarna merge de minune cu o astfel de briosa.
Ce iti trebuie pentru 10 briose mari (poza1):
- 2 oua
- 2 mere
- 240 gr faina
- 150 gr zahar
- 8 linguri lapte
- un plic de praf de copt
- un plic zahar vanilat
-1 lingurita scortisoara
-2 linguri de ulei
Plan de lucru:
- mixam ouale cu zaharul (poza 2). Adaugam treptat laptele si uleiul. Mixam (poza 3). Intr-un alt bol, amestecam faina cu praful de copt si scortisoara (poza 4). Curatam si apoi razuim cele 2 mere (poza 5).
- Turnam amestecul de oua peste amestecul de faina (poza 6). Omogenizam cu o spatula de silicon/lingura de lemn (poza 7). Adaugam merele razuite (poza 8 ) si amestecam.
- Turnam compozitia in forme de briose unse cu unt pe interior (poza 9). Lasam la cuptorul incins la 170 grade 30-35 minute, pana cand briosele trec testul scobitorii (poza 10)
- pofta buna! (poza 11)
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 0.8 lei/ briosa (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie