contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Lime, Ricotta și Fructe De Pădure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ce nu am mai făcut eu de mult ???? și chiar se cerea așa ceva...
Adică până și copii m-au atenționat : " Măi mamă măi, tu nu ne mai faci muffin-uri ??? "
Așa că m-am conformat repede și am trântit o tavă cu ce se vede ... numai bune pentru un picnic în parc, la umbra unui nuc mare... dar și pentru o plimbare pe munte sau pentru ce vreți voi ... ideea e că sunt delicioase !!!

Scoateți tava de 12 brioșe și începeți așa :

250 gr. de făină
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă de sare
100 gr. zahăr
coaja de la 2 lime
100 gr. unt, la temperatura camerei
250 gr. brânză ricotta
1 ou mare
1 lingură de suc ​​proaspăt de lime
1 linguriță extract de vanilie
1 ceașcă de fructe de pădure congelate ( se pot folosi și proaspete )


Întâi și-ntâi preîncălziți cuptorul la 180 grade. Alegeți niște hârtii de brioșe colorate si pregătiți tava. 


Zahărul și coaja de lime se pun într-o farfurioară. Se freacă împreună folosindu-vă degetele.


Folosind un mixer electric, se bate untul şi zahărul cu lime până se obține un aluat deschis la culoare şi pufos, vreo două minute. Se adaugă brânza ricotta și se mixează până se omogenizează. Adaug apoi oul, sucul de lime și extractul de vanilie.
Într-un bol mediu, amestecați împreună făina, praful de copt, bicarbonatul şi sarea.
Adăugați ingredientele uscate peste cele umede și amestecați până se omogenizează. 


Folosind o lingură mare, se umple fiecare formă cu aluat și se adaugă fructele după bunul plac ( eu le-am împins puțin cu degetul în aluat). Dacă vă plac fructele mai la interior atunci e mai bine să adăugați aluatul în două etape și să așezați frumușel fructele la mijloc.


Dați la cuptor și coaceţi pentru aproximativ 20 de minute sau până când vârfurile devin auri. 


Se lasă să se răcească pe un grătar și se servesc.
 Le vreți mai dulci ?? Adăugați zahăr pudră deasupra.


Să le serviți cu poftă !!! Sunt delicioase ...




  și în secțiune că să știți după ce salivați !!!








Mulţumesc pentru vizită !!!!