Muffins Cu Fructe
articol scris de A to Z - food and tr blog a-bis-z.blogspot.com
Îmi plac muffins doar dacă nu sunt prea dulci, nu sunt prea îndesate şi mai ales dacă au fructe. Cu cât mai acrişoare, cu atât mai bine. Am încercat mai multe reţete până când am găsit una pe placul meu, cu mai puţine ouă, cu fructe şi fără unt – adică au şi mai puţine calorii. De multe ori schimb câte ceva, mai ales făina. Cel mai des pun făină integrală, sau făină amestecată cu alune măcinate. Le fac în special la micul dejun – durează doar vreo 20-25 de minute până când sunt gata.
Muffins cu fructe
Ingrediente (ies cam 10-12 bucăţi):
150 gr. făină albă
100 gr. făină integrală
125 gr. zahăr brun
10 gr. praf de copt
un vârf de cuţit de sare
100 gr. fructe congelate (sau coacaze proaspete)
(am încercat cu căpşuni proaspeţi, însă căpşunii au lăsat foarte mult suc; de aceea e mai bine cu fructe care au coajă: cirese, coacăze, afine etc.)
125 ml ulei de plante (nu de măsline)
225 ml lapte bătut sau iaurt, cu conţinut scăzut de grăsimi
1 ou
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 190°C.
Într-un castron se amestecă bine ingredientele solide (făina, zahărul, praful de copt, sarea).
Se amestecă ingredientele lichide (ulei, lapte, ou) în alt castron.
La ingredientele solide se adaugă fructele şi se amestecă uşor pentru ca fructele să nu se macine. Se adaugă compoziţia lichidă şi amestecă uşor şi nu prea mult, doar până ce se încorporează făina.
Se aşează aluatul în formele de muffin şi se dau la cuptor pentru 15-20 minute.