Muffins Cu Dovleac/kürbismuffins(butternut)
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
- 250 g dovleac,razuit fin_____________250 g Kürbis,fein geraspelt
- 250 g faina_______________________250 g Mehl
- 150 g unt moale___________________150 g weiche Butter
- 180 g zahar_______________________180 g Zucker
- 100 ml lapte______________________100 ml Milch
- 3 oua____________________________3 Eier
- 1 ligurita scortisoara_______________1 TL Zimt
- 1 lingurita praf de copt_____________1 TL Weinsteinbackpulver
- 1 zahar vanilat____________________1 Vanille Zucker
- coaja de lamîie,razuita fin___________Zitronenschale,fein geraspelt
- glazura de ciocolata_______________Schokoladenglasur
Se curata dovleacul ,se îndeparteaza sîmburii,iar pulpa se raziue fin.
Eu am folosit un dovleac Butternut.Restul de pulpa am folosot-o la o supa crema.
Se freaca/mixeaza untul cu zahar vanilat si zahar pîna devine spumos,se adauga coaja de lamîie si ouale,se mixeaza mai departe.
Se amesteca faina cu praful de copt si scortisoara si se adauga alternativ cu cîte putin lapte la amestecul de oua.La sfîrsit se adauga dovleacul razuit.
Se aseaza *formele de hîrtie pe o tava sau se unge si tapetaza cu faina o tava de muffins,se umple cu aluat si se coace în cuptorul preîncalzit pe sina din miloc la 170°C 25-30 de minute.
*Daca folositi doar forme de hîrtie,puneti cîte doua una într-alta,ca sa nu se împrastie muffinsii.
Se lasa muffinsii pe un gratar la racorit.
Ciocolata se topeste pe baie de apa,apoi se decoreaza muffinsii.