Muffins Cu Cocos
Sursa Muffins cu Cocos
articol scris de cristinafaust blog cristinablog.aioclub.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru miez:
150Gr Cocos
100Ml Frisca Lichida
100Gr Zahar Pudra
1 Zahar Vanilat
20Gr Unt
Frisca, untul, zaharul si zaharul vanilat se pun pe foc si se incalzesc putin pana ce zaharul si untul s-au topit. Se iau de pe foc si se lasa la racit. Cand compozitia este gata racita se mixeaza pana ce frisca prinde putina consistenta si apoi se toarna fulgii de cocos dupa care se lasa deoparte.
Ingrediente pentru muffins:
5 Oua
150Gr Zahar Pudra
120Ml Ulei
150Gr Iaurt
250Gr Faina
50Gr Cacao
1 Praf Copt
75Gr Ciocolata Rasa
1 Esenta Rom
Ouale si mixeaza cu zaharul pana ce se albesc putin apoi se toarna uleiul cate putin, iaurtul si esenta de rom.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cacao dupa care se adauga peste oua amestecandu-se bine. Ciocolata rasa se adauga si ea.
Punem o parte din compozitie in formele de muffins, tapetate cu formele de hartie, apoi facem bilute din cocos pe care le tavalim un pic prin faina si le asezam in centru dupa care acoperim cu restul de compozitie si dam la cuptor pentru circa 20 minute la 180 grade.
Se pot glazura cu ciocolata pe care o topim cu putin unt sau cu zahar pudra, la alegere.Eu am pus si cativa fulgi de migdale.
Foarte pufosi si aromati.
Reteta preluata de la Laura
Pofta Buna!