Muffins Cu Ciocolata Si Bezea
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De muffinsi astia ziceam ca sunt cei mai urati, dar cei mai buni. La aspect puteti sa lucrati, adica cititi cu atentie reteta si veti obtine un rezultat mai frumos decat al meu. Nu am vrut sa o las in anonimat pentru ca ar fi fost pacat, este o reteta foarte buna. Sunt usor umede si delicioase :P
Ingrediente:
Muffins:
120 g unt
80 g ciocolata neagra
2 oua
1 galbenus
150 g zahar
150 ml smantana pentru frisca(32%grasime)/ frisca lichida
140 g faina
30 g cacao
10 g praf de copt
Vanilie
100-150 g dulche de leche/ unt de arahide/crema de ciocolata (optional)
Bezea:
2 albusuri
Un praf de sare
150 g zahar
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita amidon
2 linguri cacao neagra
12 bucati
Mod de preparare:
Muffins:
Ouale( intregi+galbenusul) se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga smantana lichida si se omogenizeaza.
Intr-un castron se pune untul cubulete si ciocolata rupta bucati; se topesc pe bain-marie sau la microunde. Amestecul de ciocolata si unt se adauga la compozitia cu oua si se amesteca.
Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se cerne in compozitia umeda; se mixeaza bine (compozitia o sa fie densa si cremoasa, aproape ca o crema fina).
O tava de muffins se tapeteaza cu hartiute de copt si se pune cate 1 lingura de aluat, apoi ½ lingurita 100-150 g dulche de leche/ unt de arahide/crema de ciocolata (optional).
Apoi se pune inca o lingura de aluat (formele trebuie sa fie 2/3 pline).
Apoi se pune inca o lingura de aluat (formele trebuie sa fie 2/3 pline).
Eu am pus bezeaua inainte sa le bag pentru cateva minute la cuptor si am gresit deoarece bezeaua nu trebuie sa stea mult in cuptor, la temperatura mare, pentru ca se lasa (asta e singura problema, aspectul, in rest e la fel : )
Asadar dupa ce ati pus aluat in forme le introduceti in cuptorul preincalzit pentru 8-10 minute, la temperatura ridicata ( 160-170 grade C).
Bezeaua:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se dizolva. La sfarsit se adauga zeama de lamaie. Amidonul se amesteca cu cacaua si se cerne in bezea; se amesteca cu o lingura de lemn, pentru a nu se lasa compozitia.
Dupa cele 8-10 minute se scot briosele si se pune cate o lingura de bezea deasupra ( trebuie sa ne miscam repede) si se baga din nou la cuptor pentru 15-20 minute, la temperatura mica (120 grade C) sau pana cand se usuca bezeaua si se crapa putin.