contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Ciocolată Albă și Zmeură

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pur si simplu nu ma pot opri din postat dulciuri cu zmeura, si culmea, si cu ciocolata alba! :) Mie una, mi se pare ca intre ciocolata alba si zmeura exista un mariaj perfect! Si ca sa va conving si pe voi de treaba asta, va povestesc aici despre niste muffins, buneee rau! :) Probabil ca aceste muffins nu va erau si voua prezentate astazi, daca nu era de vina Provocarea lunii a carei promotoare este Mihaela, si mai cu seama daca nu exista Provocarea lunii iulie gazduita de catre Daiana si Cosmin. La provocarea acestei luni, toti participantii trebuie sa aduca la cunostinta lumii intregi delicii cu zmeura, vanilie si branza de capra. Eh, eu tot cu zmeura! :). 

Ne trebuiesc urmatoarele:
100 g unt
150 g zahar
220 g faina
2 oua
70 ml lapte
1 lingurita praf de copt
1 lingurita extract vanilie sau zahar vanilat
200 g zmeura
100 g ciocolata alba (picaturi sau tocata bucatele mici)
1 praf sare

iar pentru topping

60 g faina
60 g zahar
60 g unt rece


Mai intai incalziti cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron cerneti faina si amestecati-o cu praful de copt si sarea, lasati deoparte. Mixati untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.



 Adaugati pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Incorporati usor laptele treptat, alternand cu faina amestecata cu praful de copt. 


La sfarsit adaugati zmeura si ciocolata alba. 



Pregatiti hartiutele pentru muffins, si umpleti-le cu compozitia obtinuta, lasand cam 1/3 goala din ele. 



Intr-un alt castron amestecati cu degetele rapid untul rece impreuna cu faina si zaharul pana obtineti o compozitie sfaramicioasa. Presarati deasupra hartiutelor si dati la cuptorul incins pentru 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea daca este nevoie. 


Scoateti muffins pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. 



 atat de aromati...


 v-am spus eu ca ciocolata alba se potriveste perfect cu zmeura, nu?


sper ca v-am convins :)


iata si sectiunea 


Enjoy!