Muffins Cu Caramel Cremos
articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Muffins...
Dupa cum va spuneam cu ceva vreme in urma, sunt o mare fana a acestor
prajiturele mici, cochete si pufoase.
Asa ca, de cate ori mi se face pofta de ceva dulce, fac rapid o portie de muffins.
De aceasta data, decorate cu o palarioara cremoasa de dulce de leche.
Dupa cum va spuneam cu ceva vreme in urma, sunt o mare fana a acestor
prajiturele mici, cochete si pufoase.
Asa ca, de cate ori mi se face pofta de ceva dulce, fac rapid o portie de muffins.
De aceasta data, decorate cu o palarioara cremoasa de dulce de leche.
INGREDIENTE pentru 12 bucati:
150 g faina
100 g zahar
100 g unt
50 g ciocolata, de preferinta amaruie
2 oua
un varf de cutit de sare
1/2 lingurita de praf de copt
150 g lapte condensat caramelizat/dulce de leche
150 ml frisca lichida
150 g lapte condensat caramelizat/dulce de leche
150 ml frisca lichida
Untul si ciocolata se topesc pe baie de aburi, apoi se lasa la racit.
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul dupa care se amesteca cu ciocolata si untul topit.
Albusul se bate spuma tare. Se adauga lingura cu lingura in prima compozitie.
Faina, amestecata cu praful de copt si sarea se adauga treptat in compozitia lichida.
Cuptorul se preincalzeste la 170° sau 150° pe programul cu ventilatie.
Tavile de muffin se tapeteaza cu hartiute speciale.
Formele se vor umple pana la jumatate cu compozitia de muffins
si se dau la cuptor pentru 25 de minute.
Frisca se bate tare, dupa care se adauga si laptele condesat caramelizat.
Cel din urma puteti sa il inlocuiti si cu crema de alune sau de ciocolata,
vor iesi la fel de gustoase.
Cand s-au racit, se orneaza fiecare muffins si se serveste cu mare drag.
Pofta buna!
RozBonBon