contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Branza Si Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 





Ingrediente:
Aluat:
400 g faina
90 ml lapte
80 ml apa
1 galbenus
120 g zahar
40 g margarina/unt/untura
7 g drojdie
1 praf de sare
Umplutura:
125 g crema de branza
1 lingura iaurt
4 linguri zahar
1 galbenus
1 lingura faina
100 g stafide
Mod de preparare:
Umplutura:
In vasul mixerului se pun toate ingredientele si se mixeaza,apoi se adauga stafidele inmuiate in apa calda si scurse.
Aluat:
Intr-un vas incapator se pune faina amestecata cu drojdia uscata. In mijloc se face o adancitura.
Galbenusul se fraca cu zaharul,se adauga margarina topita,laptele caldut si apa cald. Se amesteca pana se topeste zaharul.
Compozitia lichida se toarna cate putin in mijlocul fainii si se amesteca cu un tel sau cu o lingura.
Aluatul se framanta 10 minute pana devine neted si nelipicios.

Aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie si se tine intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Aluatul dospit se rastoarna pe masa de lucru infainata si se intinde intr-un dreptunghi.
Pe toata suprafata aluatului se repartizeaza creama de branza si se ruleaza cat mai strans cu putinta.

Cu ajutorul unui fir de ata se taie rulouri de 2,5-3 cm inaltime. Rulouril se aseaza in formele de muffins tapetate cu hartiute speciale pentru copt.
Se lasa 20 minute la dospit,se ung cu albus de ou batut putin si se coc 25-30 minute la foc mediu.



Se servesc simple sau pudrate cu zahar.




Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com