Muffins Cu Banane Si Nutella Ii
articol scris de sweetgirlsrecipes.bl blog sweetgirlsrecipes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand le-am propus prietenilor si familiei, ca in loc de dulciuri sa le aduca fetelor fructe, nu m-am gandit la aceasta situatie: prea multe, si din nou, prea multe banane. Asa ca a trebuit sa fac ceva cu ele, altfel se stricau.
Reteta o am de mult, de pe un blog englez, imi cer scuze, nu stiu care e. Am scris-o pe o foaie si am uitat-o in caietul meu de retete, pana acum o saptamana, cand mi-au cazut toate foile si foicelele din el, cu "ajutorul" Sarei, bineinteles.
Iata si lista de ingrediente:
- 2 oua
- 125 g unt moale
- 100 g zahar
- 2 banane coapte
- 100 g Nutella
- 100 ml lapte
- 1 lingurita bicarbonat de Na
- 250 g faina
- 2 lingurite praf de copt
Pentru decor:
- 100 g ciocolata cu lapte topita pe bain marie
- nuci, bombonele de zahar, migdale caramelizate si zdrobite
Preincalziti cuptorul la 180 C. Pregatiti formele de briose: ungeti-le cu unt, daca folositi forme de metal fara hartie.
Frecati bine untul, zaharul si oua. Adaugati bananele zdrobite si Nutella. Amestecati si lasati deoparte.
In alt vas amestecati faina cu praful de copt, iar in altul laptele cu bicarbonatul.
In alt vas amestecati faina cu praful de copt, iar in altul laptele cu bicarbonatul.
Amestecati cele trei compozitii, adaugand alternativ o parte de lapte cu o parte de faina pana cand s-au incorporat toate.
Puneti aluatul in forme, pana 1/4 din inaltimea formei (nu ca mine, ca apoi sa va curga aluatul din forma...UPSS!!), si coaceti 25-30 de minute pana testarul inserat in briosa iese curat.
Cand s-au copt scoateti-le si lasati-le sa se raceasca.
Ca sa le ornati puneti un strat destul de gros de ciocolata topita, nu neaparat temperata, si presarati perle, nuci, bombonele colorate sau migdale caramelizate, cum am facut eu.