contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Banane Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


- 200g faina
- 1 ciocolata (70%)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita sare



Deja suna ca un cliseu aceasta reteta. Toata lumea o face, toata lumea o stie. Dar eu am sa ma laud ca am gasit reteta perfecta de muffins cu banane si ciocolata :) Este extrem de simplu de facut, foarte rapida si nici macar nu trebuie sa te pricepi. E de ajuns sa se amestece ingredientele si sa se dea la cuptor! Aproape :)
Photobucket
Cu cat aveti banane mai coapte, cu atat mai bine. Intr-un fel, acesta a fost pentru mine un desert din leftovers... aveam niste banane pe care am uitat sa le mancam... mai era putin si se stricau.
Bananele se decojesc si se strivesc cu furculita pana se formeaza ca un piure pentru bebelusi.
Photobucket
Faina, sarea, bicarbonatul si praful se copt se amesteca intr-un castron. In alt castron, separat, se amesteca piure-ul de banane, oul, untul topit si zaharul.
Ingredientele "ude" si cele "uscate" se amesteca intre ele avandu-se grija sa nu se mixeze prea mult. Am bucatalit ciocolata si am adaugat-o la amestec.
Photobucket
Se toarna compozitia in forme de muffins si se da la cuptor, preincalzit la 180 grade Celsius pentru 20 de minute. In mod normal trebuie sa fie gata, vor capata o culoare aurie... stiti voi. Dar recomand scobitoarea, ca intotdeauna, din cauza cuptorului meu buclucas.
Photobucket
Photobucket
Sunt nemaipomenite, si cand le scoateti din cuptor miros extraordinar... iar de gust nu mai spun!
Photobucket



Reteta recomandata de poppy-planet.blogspot.com