contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Apple Butter

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Baiatul meu a fost plecat 3 saptamani in Lumea Noua.Am avut emotii despre cum o sa se descurce acolo,bla,bla.. adica ne-a lipsit ,casa era goala fara el,nu ne gaseam locul,sau daca ni-l gaseam lipsea ceva. Adica cum o dai , nu e bine .
La intoarcere ,dragul de el mi-a adus un cadou culinaresc (mai ales ca el e mare amator de muffins-uri) :
 o carticica cu retete de muffins  si nu numai,traditionale.Plus doua borcane cu ceva ce se potriveste la muffins-urile din retete .Ce era sa fac,am trecut la prestat primele muffinsuri.Cum lui ii plac merele foarte mult si dulciurile cu mere,am facut prajiturelele astea ,cu ce americanii numesc apple butter,adica unt de mere.De fapt este un piure sau gem de mere si condimente specifice.
Uitati aici ingredintele inscrise pe borcan.Acum ca l-am gustat si zic ca se poate face foarte simplu.Asa ca iata reteta muffinsurilor traditionale americane cu piureul de mere.
INGREDIENTE:
masura ceasca 240 ml
-1 3/4 cesti faina
-1/4 lg sare
-1 pliculet praf de copt
-1/4 ceasca zahar
-1/2 lg scortisoara
-1/4 lg enibahar
-2 oua batute
-60 g unt topit
-1/2 ceasca lapte
-1/2 ceasca apple butter,piure de mere
ptr cine nu are apple butter se poate face asa:
-4 mere
-1/2 ceasca zahar brun
-1/2 lg scortisoara
-nucsoara rasa
-1 vf de cutit cardamom
MOD DE PREPARARE
-se amesteca ingredintele uscate intr-un bol
-asa arata apple butter,care este un fel de piure sau gem de mere
-daca nu aveti,se poate face in felul urmator :
      -merele se coc in cuptor,sau se fierb bine
      -se zdrobesc apoi cu un blender,ca sa obtineti o pasta omogena
      -se adauga zaharul si mirodeniile (gustati de zahar,daca va place mai dulce,mai adaugati,asta e valabil si pentru mirodenii )
      -se incalzeste pe foc mic amestecul,pana se topeste zaharul si capata o consistenta de pasta lucioasa.
      -se pune in borcane si se poate eventual steriliza,daca faceti o cantitate mai mare.Borcanul deschis se
        pastreaza in frigider
-separat bateti ouale,apoi amestentul topit si racit,laptele si piureul de mere
-turnati apoi compozitia peste ingredientele solide si mixati
 -puneti compozitia in formele de muffins ( in prealabil unse) si umpleti-le 2/3
-coaceti in cuptorul preincalzit la 200*C timp de 20-25 de minute.Eu le-am cam uitat in cuptor,le-am tinut vreo 35 de minute,dar nu faceti ca mine.Nu uitati de proba cu scobitoarea.
-le-am mancat cu mare aplicatie cu un mot de apple butter si pudrate cu zahar.