Muffins Cappuccino
articol scris de truedelights blog
Pentru 20 de briose pufoase cu aroma de cappuccino ,avem nevoie de:
Pentru aluat:
5 oua, 1 cana zahar, 100 ml smantana, 100 g unt, 2 linguri cacao,
1 lingura praf instant de cappuccino, 1 praf de copt, 1 cana faina.
Pentru umplutura:
100 g ciocolata cu crema cappuccino
Pentru crema decor:
200 g frisca lichida, 100 g ciocolata cu crema cappuccino
PREPARARE:
Se mixeaza ouale cu zaharul ,
se adauga smantana, untul topit
si faina amestecata cu praful de copt,
cacaua si praful de cappuccino.
Se umplu formele de briose cu aluat
si se pun deasupra bucati din ciocolata
cu crema de cappuccino.
Se coc 15-20 min. in cuptorul deja fierbinte.
Crema:
Se pune frisca lichida intr-un vas si
se aduce la temperatura de fierbere.
Se opreste focul , se adauga ciocolata
rupta in bucati mici si se amesteca
pana se dizolva complet.
Se da la rece cel putin 4 ore.
Se mixeaza apoi pana isi dubleaza volumul.
Se lasa briosele sa se raceasca si se decoreaza cu crema de cappuccino.
Un desert decadent, numai bun langa o ceasca de cafea.