Muffine Cu Ciocolata
Sursa Muffine cu ciocolata
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta este o adaptare dupa muffinele atomice ale lui Bernard.
Taina 1: exista 2 tipuri de cacao
1. tipul dutch processed care are un pH neutru si prefera praful de copt ca agent de crestere
2. cacao obisnuita, a carei aciditate activeaza bicarbonatul de sodiu si deci, il prefera.
Puteti citi mai pe indelete aici
Taina 2: Pt a obtine consistenta obisnuita/corecta a muffinelor, in general, se urmeaza pasii urmatori: se amesteca ingredientele uscate intr-un bol, cele umede in altul, apoi cele 2 amestecuri intr-unul dintre boluri, neamestecand pana transpira grinda (!!) ci pana cand ingredientele uscate sunt umezite si nu se mai vede urma lor.
*75g de cacao neindulcita
*215g zahar
*170g faina
*150g lapte
*100ml ulei
*190g oua (aprox 3 oua mari)
*1+0.5 lingurite praf de copt
*0.5 lingurite bicarbonat de sodiu
*150g de ciocolata cu lapte rupta in bucatele grosiere (eu am pus niste ciocolata umpluta cu caramel)
* un varf de cutit de sare
* o lingura extract de vanilie
- ingredientele se imprietenesc cum va povesteam mai sus, ciocolata bucatita facand parte din tabara 'uscaciunilor'.
- formele de muffine se astern cu hartia speciala, daca aveti un ulei in spray puteti pulveriza de la o distanta de 10 cm fiecare forma, se umplu cu coca pana la buza formei apoi se coc pt 25-30 de minute in cuptorul incins in prealabil la 375F( 190C) sau pana ce scobitoarea cu care ii intepam, iese uscata
- se lasa la racit, se scot rasuncind putin pe loc muffina pt a o desprinde frumos de tava (fiind mult revarsate, daca incercati sa le luati pur si simplu, exista posibilitatea sa li se rupa palaria)