Muffin Cu Mere Si Scortisoara
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru 12 bucati:
250 g de faina; 2 lingurite praf de copt; 3 oua; 100 g zahar; 2 linguri cacao; 100 g ciocolata amaruie;
4 mere rosii micute ; scortisoara praf; 0,6 dl lapte; 80 g unt; sare
Zbatem bine untul (la temperatura camerei) impreuna cu zaharul, adaugam un picut de sare si unul dupa altul, adaugam ouale.
Amestecind incontinuu, adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Taiem bucatele destul de marisoare ciocolata.
Spalam doua mere, le curatim de coaja, eliminam mijlocul cu seminte si le dam prin razatoare. Adaugam ciocolata, un pic de scortisoara si amestecind continuu, adaugam laptele.
Punem in compozitie si marul dat prin razatoare si amestecam din nou toate ingredientele.
Intr-o tava de muffin, punem compozitie cam trei sferturi in fiecare forma si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 10 minute.
In acest timp, spalam merele ramase, le stergem bine de apa si taiem 24 de feliute subtirele, cite doua feliute pentru fiecare muffin. Cind au trecut cele 10 minute, scoatem tava, distribuim pe fiecare muffin feliutele de mere si lasam in cuptor pentru inca 15 minute. Scoasa tava din cuptor, lasam sa se raceasca bine, presaram un pic de scortisoara deasupra si le servim, reci... nu calde.
Pentru copii mofturosi, recomand sa renuntati la ciocolata sau sa puneti ciocolata cu lapte.