Muesli De Casa
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
O idee pentru un mic dejun savuros.
Cantitatile sunt dupa preferinte eu am pus: 1kg de fulgi de ovaz, 1 ceasca de miez de nuca tocat groser, 1 ceasca de cirese uscate, 1/2 ceasca amestec de fructe uscate (mere, mango, caise), 1 ceasca de afine uscate si-o ceasca, doua de sirop de agave
Siropul de agave este cel mai grozav indulcitor care exista pe piata. Grozav pt ca are indicele glicemic cel mai mic (15) in comparatie cu cel al zaharului (70), al mierii (60) etc
E destul de generos cu caloriile, insa, daca tot indulcim si avem si sirop ori nectar de agave la indemana, l-as recomanda pe post de inlocuitor al zaharului, daca desigur, reteta o permite.
Toate cele de mai sus se amesteca intr-un bol, se intind pe-o tava asternuta cu hartie de pergament (in strat cat mai subtire posibil) si se coc la 350F (177C) pana se rumenesc frumos fulgii de ovaz. Supravegheati coacere si amestecati din cand in cand. Cand s-a racit, se pune amestecul intr-o cutie de plastic cu capac. Se pastreaza f bine pt cateva saptamani
Daca faceti o cantitate mai mica, se poate adauga si putin unt topit in faza de dinaintea coacerii.
Se serveste cu lapte sau cu iaurt. Sa purcedem :)
LE blogger ne-a jucat feste si drept urmare toate comentariile de pe postul acesta, au disparut. O cititoare ma intreba unde ar putea gasi sirop de agave si raspunsul ar fi: in magazinele bio, la Mega Image, la magazinele DM, in Bucuresti la magazinul Ki-Life din p-ta Amzei.