contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mucenici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente
Pentru aluat
600 gr faina
1 ou
25 gr drojdie
Coaja de la o lămâie răzalita
50 gr unt
100 gr zahar
1/2 linguriță sare
300 ml lapte
Un ou pt uns

Pentru sirop
100 gr miere
100 ml apa
75 gr zahar

Pentru presărat avem nevoie de 150 gr nuca prăjită și  macinata

Preparare
Se pune laptele la încălzit .Cand laptele este caldut se pune drojdia în lapte și se lasă deoparte pana cântărim restul ingredientelor. 
Se pun în bol faina , zaharul și sarea se face o gaura în mijloc și se pune oul , laptele cu drojdia , untul și lămâia răzalita.  Se frământă pana rezulta un aluat elastic fără sa se rupă când încercăm să îl întindem .
Se acoperă cu o folie transparenta și se lasă la dospit pana aproape își duelează volumul.
Apoi se răstoarnă pe masa de lucru unsa cu ulei și se împarte în 8 . Aprox 120-125 gr fiecare.
Se întinde șnur se formează un 8 din fiecare șnur și se așează pe o tava cu hârtie de copt. Se lasă la dospit pana își dubleaza volumul apoi se ung cu ou si se coc în cuptor la 180 grade timp de 20 min sau pana sunt rumeniți. 
Intre timp se prepara siropul. Se amesteca toate ingrediente și se dau în clocot .
Când mucenicii sunt copți se ung cu sirop și de presară nuca măcinată.
Pota Bună.