Mucenici Moldovenesti - Miere, Nuca...o Nebunie!
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
zilele astea dadeam tarcoale pe bloguri si mi-a ramas gandul pe blogul Danielei, unde am gasit o reteta savuroasa de mucenici! multumesc mult, draga mea!:D
Poza de defilare:
Ingrediente:
500 gr. de faina
20 gr. drojdie proaspata
250 ml. lapte
2 lingurite de zahar
1 lingurita de sare
1 ou
80 gr. unt
pt uns: 1 galbenus frecat cu zahar si putin lapte
nuca macinata si miere de albine
nuca se curata, se rumenste la cuptor, se macina la robot, sau...la ce aveti... eu am lasat-o mai marisoara!:D
drojdia se dizolva bine in cele doua lingurite de zahar si 2 linguri de lapte cald...
se adauga peste faina...am lasat sa dospeasca 15 min...
apoi am adaugat oul batut, untul topit, laptele caldut si sarea...
robotul a format bila de aluat...l-am mai framantat si eu putin...
am lasat aluatul sa dospeasca langa cuptor aprox o ora... am acoperit vasul cu un prosop...
aluatul se portioneaza in 8 bucati...
facem un cordon mai lung...alungim aluatul din mijloc spre capete...
facem o codita impletita...din cele doua capete...
se innoada sub forma unui covrigel...
apoi aluatul se rasuceste, dand forma unui 8...
am pus mucenicii in tava...unde i-am mai lasat sa dospeasca jumatate de ora...
apoi a uns cu oul batut...
lasati spatiu intre ei, ca vor creste in timpul coacerii...
coptorul trebuie sa fie preincalzit... se coc intre 25-30 de min...
dupa ce ii scoateti din cuptor, acoperiti-i cu un prosop umed... ca sa nu se intareasca prea tare deasupra...
i-am uns un ciere cand erau inca, calduti, ca sa pot intinde mierea bine...
se presoara nuca...
si foameaaaaa...
apropie-te!:D
o floare pt voi!:D
pofta maxima!:D