Mucenici La Cuptor
Sursa MUCENICI LA CUPTOR
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cercetatorii au descoperit ca toate citricile sunt tratate chimic pentru a rezista cat mai mult timp sanatoase si frumoase pentru a lua ochii consumatorilor si ca indeosebi sunt afectate cojile acestora.De aceea nu ar trebui sa se mai foloseasca coaja rasa de lamaie si portocala la prajituri ...,coaja fiind cea mai afectata...Nici esentele nu sunt foarte sanatoase,dar trebuie sa alegem raul cel mai mic,nu?
Ingrediente:
500 g faina, 20-30 g drojdie , 1 lingurita ulei,1 lingurita zahar,un praf de sare,3 dl lapte indoit cu apa sau numai apa minerala
Pt sirop : o ceasca zahar , 2 linguri miere de albine , 2 cesti apa,mirodenii(esenta vanilie, rom,esenta de lamaie,esenta de portocala,esenta de migdale, zahar vanilat,scortisoara)
aprox. 300 - 400 g nuci
Mod de preparare:
Se face un aluat nu foarte tare.Cand este gata crescut aluatul se fac colacei in forma de 8 si se aseaza in tava unsa cu putin unt sau margarina si presarata cu faina si se mai lasa sa creasca.Apoi, se ung cu ou sau numai cu apa daca tineti post si se introduce tava la cuptorul preincalzit.Intre timp nucile se macina si se amesteca cu putin zahar si scortisoara.Se fierbe si siropul,iar separat se fierbe apa in care se vor introduce mucenicii dupa ce se racesc putin. Atentie: Se tin doar o clipa in apa, se scurg de apa si se aseaza intr-un lighenus, peste care se va turna siropul.Ii lasam in sirop dupa gust si ii scoatem pe rand pentru a-i unge cu miere si sa-i presaram cu nuca macinata dupa gust.
Conform traditiei se impart pentru sufletul celor morti alaturi de un pahar cu vin rosu ...