contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mucenici De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Astazi toata Romania face mucenici...e un obicei despre care nu stiu foarte multe...
E sarbatoarea  celor  40 de sfinti  cica. Promit sa ma documentez cand am vreme, ca e bine de stiut :).
Ai mei nu tineau sarbatoarea asta, n-am crescut cu ea, nu mi-am insusit-o.
Am facut si eu  mucenici, dupa cum m-a taiat capul :) din moment ce  tot era rost de copt in casa :).
Dintr-un aluat pe care il folosesc destul de des la diverse ( cornuri, gogosi, branzoici....etc...etc  ) am modelat si mucenicii.
Acesta este:
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2012/02/gogosi-ravioli.html
in cel pentru mucenici am adaugat coaja de portocala rasa (2 lingurite ).
I-am modelat in forma de 8 si i-am copt la 180* ccca 35 minute .
Dupa ce s-au stamparat putin i-am uns cu miere, i-am tavalit prin nuca macinata, apoi i-am "nins" cu scortisoara.
Am inteles ca obiceiul unora este sa manance mucenicii in timp ce beau vin...si nu putin , ci 40 de pahare :D (aiaiaiiii  ) :))
Sincer, daca aveam un vin bun, facut in ograda, il fierbeam pana se evapora alcoolul , apoi il indulceam cu miere si il aromatizam cu toate alea (scortisoara, cardamom, cuisoare, piper roz....etc  ).
Asa "dres  " ma incumetam si eu la o cana (mai ales ca sunt si putin racita ).
N-am avut, asa ca am mancat mucenicii cu laptic....asa ca niste copilasi cuminti:).
Sunt bunuti:)...si merg si cu alte ocazii, nu neaparat numai azi de ziua sfintilor :).
Iaca si niste poze :)