contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mucenici Cu Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La multi ani fetelor! iar soarele primaverii sa va aduca pace si lumina in suflet, sa fiti sanatoase si fericite!
1 kg faina
1/2 lamaie
1 portocala
50 gr drojdie
1lg bicarbonat
200 gr zahar
sare, vanilie
70 gr margarina
70 ml ulei
nuca,miere,es rom,zahar,ptr. sirop, es vanilie
nuca cocos
500 ml apa
50 gr margarina
Puneti faina cernuta de doua ori intr-un vas de plastic.
Adaugati drojdia sfaramata, sare, si bicarbonatul stins cu zeama de la lamaie si zeama de la portocala.
Apa se pune la incalzit se pune zaharul si razatura de la lamaie, portocala si vanilia.
Uleiul , de asemenea se pune la incalzit cu margarina taiata cuburi, si se lasa pane se topeste margarina.
In vasul cu faina se pune apa  calduta cu zaharul si celelalte.
Se amesteca. Turnati apoi in fir uleiul cald cu margarina topita, in fir, si framantati bine, intr-o incapere calda, cam 20 min
Acoperiti cu un servet de bumbac, si lasati la crescut.
Intre timp, macinati nuca si amestecati-o cu zahar si vanilie.
Dupa ce a crescut aluatul de 3 ori fata de initial se imparte in doua jumatati.Voi face prin doua metode, sfintii, care cred ca o sa va placa!
I metoda(colaci polonezi)
-se imparte I jumatate, la randul ei in doua.
-se intind 2 foi, mai mult lungi decat late.
-fiecare  foaie se unge cu 25 gr de margarina, apoi se impatureste in forma de plic, apoi se da la rece 10 min.
-dupa aceea se repeta iar operatiunea  de mai sus, numai ca foaia se impatureste in 4.
-dupa inca 10 min , foaia se intinde , in grosime de 1 cm, se taie fasii lungi de 30 cm ,late de 2 cm,care la randul lor se taie in doua pe lungime, se rasuceste usor, apoi se impleteste sub forma de opt.
-se aseaza in tava  si se dau la copt.
-apoi se lasa la racit,
-se face in sirop din zahar, vanilie, rom, apa, razatura, miere  si se baga fiecare colocel in siropul fierbinte, apoi se aseaza pe platou si se presara cu nuca si cocos.
II metoda:(de la Laura)
-se imparte aluatul ramas in mingiute mici
-din fiecare mingiuta ,se face un sul, care se intinde pe lungime se presara nuca cu zahar si apoi se ruleaza, formand un opt
-asezam in tava si lasam la crescut, apoi introducem in cuptor, si coacem pana incep sa se faca rumeni usor.
- cand vedem ca aproape s-au copt,turnam siropul peste ei, si lasam pana se absoarbe si se rumenesc frumos
-scoatem din cuptor, ungem un pic cu miere , presaram nuca peste ei, si asezam pe platou!



Imagini etape preparare